Skip to main content

Νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Πανθρακικό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Πανθρακικού στους «Ζωσιμάδες» με 2-0, σκοράροντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα της Θράκης ξεκίνησε επιθετικά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει, έχοντας δύο ευκαιρίες στο ξεκίνημα αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε θετικά στα σουτ του Λαδάκη (4΄) και του Μεχία (15΄).

Πριν τη δεύτερη φάση των φιλοξενούμενων ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ίλιτς στο 12΄, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ στο 40΄, όταν ο Τζημόπουλος πήρε πέναλτι από τον Ίγκορ, αλλά ο Τσάβες που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε ασκώντας μεγάλη πίεση στην επανάληψη και στο 54΄ η κεφαλιά του Ακόστα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 62΄ το πλασέ του Μανιά εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 64΄ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε τρίτο δοκάρι (!), σε κεφαλιά του Μιχαήλ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ στο 67΄, με σκόρερ τον Μιχαήλ που είχε προωθηθεί για πολλοστή φορά σε στατική φάση και συγκεκριμένα σε κόρνερ του Ίλιτς, όταν με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις, με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να λέει «όχι» στον Τσάβες στο 84΄ και στο 90΄, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ίλιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.