Skip to main content

Υπ. Τουρισμού: Δεν υπάρχει λόγος διακοπής-αναβολής διακοπών στη Χαλκιδική

Την άμεση κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού προκάλεσε η φονική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική με θύματα και τουρίστες. Ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, μετέβη στην πληγείσα περιοχή, ενώ πρόκειται να επισκεφθεί τους τραυματίες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πως δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους. Ήδη, με σχετική κατεύθυνση της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών, ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Ο  κ. Θεοχάρης ήλθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και τις ζημιές που καταγράφονται, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχει πρόβλημα με κτηριακές υποδομές διανυκτέρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα και διαβεβαιώνει πως η πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική.