Skip to main content

Φώφη Γεννηματά: Ισχυρός ο συμβολισμός της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για «νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομογένειας της Αμερικής» κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωσή της για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

«Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο. Η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο» επισήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Όπως σημείωσε, οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.