Στην τελική ευθεία έχει μπει η δημιουργία μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι της Κύπρου, το οποίο θα αποκαλυφθεί ανήμερα της θλιβερής επετείου, στις 19 Μαΐου 2026.
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ενώ ειδικά για την ημέρα εκείνη θα ταξιδέψει στην Κύπρο η ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα από τον Πόντο, μετά από συνεννόηση με το ομώνυμο σωματείο και τη μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












