Skip to main content

Θάνατος Τζωρτζίνας: Μαραθώνια η αγόρευση της εισαγγελέως

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η εισαγγελέας έκανε εκτενή αναφορά  στη συμπεριφορά της 35χρονης την οποία χαρακτήρισε πολύ ψύχραιμη κατά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Από τις 9:30 το πρωί αγορεύει εισαγγελέας της έδρας για την ενοχή ή μη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και των θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας έκανε εκτενή αναφορά  στη συμπεριφορά της 35χρονης την οποία χαρακτήρισε πολύ ψύχραιμη κατά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας που οδήγησε στο θάνατό της στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

«Ήταν 14:24 το μεσημέρι. Η κατηγορούμενη με κανονικό βήμα πηγαίνει στη στάση των νοσηλευτών, δεν φωνάζει και απαντά καταφατικά αν το παιδί έχει επεισόδιο. Δεν φορά μάσκα και γι’ αυτό η νοσηλεύτρια την αναγνωρίζει. Φωνάζει τη γιατρό και η κατηγορούμενη εξακολουθεί να μην μιλάει αλλά κάνει ένα καταφατικό νεύμα στη γιατρό και λέει ένα “ναι” όταν την ρωτούν αν η Τζωρτζίνα έχει νέο επεισόδιο. Στις 14:30 έχει αναλάβει το προσωπικό της ΜΕΘ. Ο επικεφαλής ενημερώνει την κατηγορουμένη ότι το παιδί δεν τα καταφέρνει και δεν ανταποκρίνεται και εκείνη αντιδρά λέγοντας να δει αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Αυτή είναι η αντίδρασή της στην είδηση του θανάτου».

Αποδόμησε τους ιατροδικαστές της κατηγορουμένης

Κατά την αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός αποδόμησε τις καταθέσεις των ιατροδικαστών – μαρτύρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ενώ δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της 35χρονης ότι η κεταμίνη δόθηκε από γιατρούς.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί. Ούτε η ουσία αυτή δόθηκε κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Επίσης από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι το παιδί ήταν επιληπτικό», είπε.

«Πότε θυμήθηκε για την μεταμόσχευση οργάνων η κατηγορούμενη;»

Καυστική ήταν η εισαγγελέας στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων  Ανδρέας Ηλιάδης τους είχε προτείνει να δοθούν τα όργανα του παιδιού για μεταμόσχευση.

«Όλα  τα περί αγανάκτησης με θέματα που προέκυψαν στο δικαστήριο για μεταμόσχευση οργάνων, η κ. κατηγορούμενη ποτέ θυμήθηκε να μας τα πει? Αυτή ήταν η μομφή που ρίχνει στον κ. Ηλιάδη για την μεταμόσχευση. Ακόμα και αδαής γνωρίζει ότι για να γίνει κουβέντα για μεταμόσχευση θα πρέπει να υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος.

Μπορούσε να τον κατηγορήσει για πολλά τον κ.  Ηλιάδη αλλά με αποδείξεις. Να έρχεται και να λέει ότι είχαμε συζήτηση για μεταμόσχευση όταν δεν υπήρχε εγκεφαλικός θάνατος; Είναι αστείο.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για μεταμόσχευση οργάνων για έναν γιατρό που έκανε τα πάντα για να κρατήσει το παιδί στη ζωή; Η προσέγγιση αυτή από τον Ηλιάδη δεν έχει λάβει χώρα ποτέ» είπε η εισαγγελέας.

Η αγόρευση της κ. Εισαγγελέως συνεχίζεται.