Skip to main content

Χαλκίδα- Κύκλωμα εφοριακών: Στο στόχαστρο άλλοι 8- Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Πηγή φωτ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι άλλοι πέντε- Νωρίτερα η διευθύντρια και μια υπάλληλος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, ύστερα από τις απολογίες τους, η διευθύντρια και ακόμη μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, καθώς εμπλέκονται στο κύκλωμα εφοριακών και λογιστών που εκβίαζε επιχειρηματίες.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Το κατηγορητήριο

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Ακόμη 8 άτομα στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει άλλα 8 άτομα που η εμπλοκή τους έχει προκύψει μέσα από τις συνομιλίες και για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με άλλους 8 επιχειρηματίες της περιοχής που διευκρινίζεται ότι δεν πλησίασαν αυτοί το κύκλωμα για κάποιες εξυπηρετήσεις αλλά τους πλησίασαν μέλη του κυκλώματος όπως προκύπτει από τις συνομιλίες.

Οι διάλογοι

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα οι δράστες.

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι ωραία, πολύ ωραία το κινείς, πολύ ωραία

Υπάλληλος ΔΟΥ: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που νιώθανε και ευχαριστούσαν χιλιάδες φορές.

Διεκπεραιώτρια: Και υποχρεωμένοι. Έτσι μπράβο, το ίδιο είπα και εγώ.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Το κατάλαβες ρε συ;

Διεκπεραιώτρια: Της λέω, συγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι; Χθεσινή της λέω νομίζεις ότι είναι;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Έτσι μπράβο, έτσι μπράβο.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν σχετικά με τα χρήματα που ζητούσαν.

Διεκπεραιώτρια: Πόσο βγαίνει σε τόσα περίπου;

Διευθύντρια ΔΟΥ: Δεν ξέρω πόσο, του είπα του Σ…. ότι αυτοί περιμένουν του λέω να πάρουν από την Περιφέρεια κανένα εκατομμύριο, τόσα του λέω βγάζεις.

Διεκπεραιώτρια: Έτσι μπράβο.