Skip to main content

Παπούα Νέα Γουινέα: Εκατοντάδες άνθρωποι θάφτηκαν στη λάσπη από κατολίσθηση

REUTERS

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Πέτερ Ιπάτας έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή».

Φονική κατολίσθηση ισοπέδωσε χωριά της επαρχίας Ένγκα στην Παπούα Νέα Γουινέα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 300 άνθρωποι και 1.182 σπίτια να θαφτούν στη λάσπη.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Post Courier της νησιωτικής χώρας, εκατοντάδες άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν στην κατολίσθηση που έπληξε την κοινότητα Καοκάλαμ, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Η αυστραλιανή τηλεόραση μεταδίδει ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς η πληγείσα περιοχή είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο, αφού οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

Βίντεο που κάτοικος της περιοχής ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ανθρώπους να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα σε βράχους, ξεριζωμένα δέντρα και σωρούς από χώμα. Στο βάθος ακούγονται γυναίκες να κλαίνε.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Πέτερ Ιπάτας διευκρίνισε ότι «τουλάχιστον έξι χωριά» επλήγησαν από τη μεγάλη κατολίσθηση, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή».

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-Xinhua