Skip to main content

Χαλκίδα: «Τους έφερνα σε τέτοια θέση που έλεγαν και ευχαριστώ» – Βίντεο και διάλογοι από την δράση των εκβιαστών

Πηγή φωτ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τι υποστήριξαν, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος που εμπλέκονται στην  υπόθεση και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες

Αποκαλυπτικό, για την δράση του κυκλώματος εφοριακών και λογιστών εις βάρος επιχειρηματιών, είναι το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, στο οποίο αναγράφονται-μεταξύ άλλων- και τα ονόματα των εμπλεκομένων, ενώ δίπλα καταγράφονταν ποσά από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Την ίδια στιγμή, σε βίντεο  του EΡΤnews αποτυπώνεται η στιγμή που επιχειρηματίας που κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης κρατάει στα χέρια του φάκελο που όπως διαπιστώθηκε περιείχε 10.000 ευρώ.

Όπως  υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε για βλάβη της επιχείρησής του.

Παράλληλα, σε  φωτογραφίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

 Οι διάλογοι

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος  που αποδεικνύουν Τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα, οι δράστες, είναι και οι διάλογοι που βλέπουν το φως της επικαιρότητας:

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι ωραία, πολύ ωραία το κινείς, πολύ ωραία

Υπάλληλος ΔΟΥ: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που νιώθανε και ευχαριστούσαν χιλιάδες φορές.

Διεκπεραιώτρια: Και υποχρεωμένοι. Έτσι μπράβο, το ίδιο είπα και εγώ.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Το κατάλαβες ρε συ;

Διεκπεραιώτρια: Της λέω, συγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι; Χθεσινή της λέω νομίζεις ότι είναι;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Έτσι μπράβο, έτσι μπράβο.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν σχετικά με τα χρήματα που ζητούσαν.

Διεκπεραιώτρια: Πόσο βγαίνει σε τόσα περίπου;

Διευθύντρια ΔΟΥ: Δεν ξέρω πόσο, του είπα του Σ…. ότι αυτοί περιμένουν του λέω να πάρουν από την Περιφέρεια κανένα εκατομμύριο, τόσα του λέω βγάζεις.

Διεκπεραιώτρια: Έτσι μπράβο.

Δέκα μήνες για μία υπογραφή

Άλλη μαρτυρία θύματος του κυκλώματος καταγγέλλει ότι μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2023 περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα, ενω την ίδια ώρα έβλεπε άλλους να διεκπεραιώνουν ταχύτατα τις υποθέσεις τους.

 «Είναι ποσά της εφορίας»

Να σημειωθεί, ότι, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας (σσ: η διεκπεραιώτρια) που εμπλέκονται στην  υπόθεση  κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες.

Σχετικά με τα ποσά, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει  ότι έχουν να κάνουν με έσοδα και χρέη των επιχειρηματιών ενώ ισχυρίζεται ότι είναι θύμα της παγίδας που της έστησε ο άνθρωπος που την  κατήγγειλε για εκβιασμό.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το eviathema μια εκ των κατηγορουμένων  μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας, φώναξε «Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» .

Προσωρινά κρατούμενες

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν σήμερα στις 10:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους.

Σε άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.