Skip to main content

Ρομά: Επεισόδια για τον νεκρό 17χρονο σε Ασπρόπυργο-Μέγαρα-Θήβα

Φωτογραφία αρχείου

Στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μεταφέρθηκε η ένταση - Άνοιξε η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, που συνδέει τον Ασπρόπυργο με την Ελευσίνα, έχει μεταφερθεί η ένταση των επεισοδίων από διαδηλώσεις Ρομά, μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμούς αστυνομικού.

Οι διαμαρτυρόμενοι βάζουν φωτιές και να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Λόγω των επεισοδίων, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ είναι κλειστή μέχρι την περιφερειακή Αιγάλεω.

Νέος γύρος επεισοδίων, είχε πυροδοτηθεί νωρίτερα στα Μέγαρα. Οι συγκεντρωμένοι  έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα.

Μάλιστα,λεωφορείο που ερχόταν από το Ναύπλιο δέχθηκε αντικείμενα και χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί, ενώ με τη βοήθεια της αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι επιβάτες.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να ανοίξουν την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, που νωρίτερα είχε κλείσει.

Θήβα: Δεύτερη μέρα επεισοδίων-Τραυματισμός δημάρχου

Κλιμακώνονται τα επεισόδια και στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας, και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά  τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Θάνατος 17χρονου σε αστυνομική καταδίωξη: Τι «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση

Φωτιές και οδοφράγματα και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία», κοντά στα Διαβατά, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 17χρονου στη Βοιωτία, μικρή ομάδα ατόμων απέκλεισε την οδό Πόντου και πέταξε λάστιχα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, τόσο στην «Αγία Σοφία», όσο και στα Τσαΐρια, στον δήμο Θερμαϊκού, όπου νωρίτερα άναψαν φωτιές μέσα και γύρω από τον οικισμό.

thestival.gr