Skip to main content

Να γίνει δεκτή η αναίρεση στην υπόθεση της δολοφονίας Τσιχλάκη ζητεί η αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Η  47χρονη είχε βρεθεί το 2016 δολοφονημένη με σφαίρα στο κεφάλι - Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό

Να αναιρεθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που είχε αναγνωριστεί στον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία της το 2016, ζήτησε από το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών πρωτόδικα.

Για την αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε ασκηθεί αναίρεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης είχε καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, για την οποία η εισαγγελέας  ζήτησε την απόρριψή της.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρεσείων προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας, η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» επισήμανε από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Η  47χρονη Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο σπίτι της δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι. Από τον Μάρτιο του 2016 η οικογένεια της 47χρονης ζητά να λάμψει η αλήθεια, ωστόσο ο καταδικασμένος σύζυγός της επιμένει ότι είναι αθώος.

Τον τελικό λόγο έχει το  ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

naftemporiki.gr