Skip to main content

Γ. Καραούζας (Seaspire Maritime): Η ναυτιλία θέλει «βουτιά», δεν παίζεις με όρους στεριανούς

«Πρέπει να σταματήσουμε να ευλογάμε τα γένια μας για το μέγεθος του ελληνικού στόλου».

Πώς μπορεί ένας νέος «εξωναυτιλιακός», δηλαδή χωρίς προϋπηρεσία, οικογένεια ή σπουδή στον χώρο, να μπει σε αυτόν και να πετύχει τους στόχους του; Το ερώτημα αυτό τέθηκε στο Φόρουμ των Δελφών στον Γιωργή Καραούζα, managing director της Seaspire Maritime. Ο ίδιος εξήγησε στη Naftemporiki TV και τον Λάμπη Ταγματάρχη πως «σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Μάλλον είναι μία βουτιά. Δεν παίζεις με όρους στεριανούς».

«Η “βουτιά” αυτή είναι το πρώτο βήμα, μαζί με το budget. To δεύτερο βήμα είναι να έχεις την υπομονή και την επιμονή για να συνεχίσεις την προσπάθεια, ακόμη και εάν μπεις σε μία δύσκολη φάση, όπως συνέβη με εμάς. Και το τρίτο βήμα είναι να κάνεις ένα track record, να γνωστοποιήσεις ότι “μπήκα, το έκανα, πιστέψτε με”. Και θα έρθουν να σε βοηθήσουν» είπε ο κ. Καραούζας. Σημείωσε πως στη ναυτιλία αλλάζουν οι συνθήκες συνέχεια για αυτό δεν αρκεί ένα business plan.

Ο managing director της Seaspire Maritime είπε ακόμη ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ευλογάμε τα γένια μας για το μέγεθος του ελληνικού στόλου». Και τούτο, όπως είπε, γιατί άλλες χώρες με πολύ μικρότερο στόλο έχουν στρατηγικής ςσημασίας δομές, που έχουν φτιάξει σε συνδυασμό με το κράτος, και παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο. «Αυτή τη στιγμή οι πιο μεγάλες δυνάμεις που θα επηρεάσουν τον τομέα μας, δεν επηρεάζονται από εμάς όσο και εάν είμαστε ο μεγαλύτερος στόλος στον κόσμο» εξήγησε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη: