Skip to main content

Νέα ένταση στην ΑΣΟΕΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Νέος γύρος έντασης -για δεύτερη συνεχή ημέρα- έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ένταση επικράτησε για δεύτερη συνεχή ημέρα στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Λόγω των επεισοδίων, η κυκλοφορία στην Πατησίων διεκόπη προσωρινά από τη συμβολή της με την Λ. Αλεξάνδρας έως την Κοδριγκτώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 35 άτομα εξήλθαν από τον χώρο του πανεπιστημίου και τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στον δρόμο, βάζοντας φωτιά σε ορισμένους εξ αυτών.

Η ομάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν σήμερα (6/4) στην οδό Πατησίων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου στις 14:30 ομάδα περίπου 30 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα εκσφενδονίζοντας παράλληλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, γύρω στις 15:00 τα άτομα αποχώρησαν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, ενώ ο δρόμος καθαρίστηκε από συνεργείο και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Επεισόδια και χθες

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε και χθες έξω από την ΑΣΟΕΕ, με ομάδα ατόμων να κλείνει την οδό Πατησίων με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλε φωτιά.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, αστυνομικός πυροβόλησε μέσα από περιπολικό στον αέρα. Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κινούνται και οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο.

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ: Βίντεο με τους πυροβολισμούς αστυνομικού στον αέρα