Skip to main content

Μαλαματίνα: Τρίωρη στάση εργασίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Η απεργία συνεχίζεται για έκτο μήνα με αίτημα να εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα εξυγίανσης και να ανακληθούν οι απολύσεις.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα από τις 7 έως και τις 10 το πρωί. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη συμπαράστασης στην εκδίκαση της αγωγής των απεργών της «Μαλαματίνα» ενάντια στην εταιρεία.

Οι απεργοί ζητούν την ακύρωση των προσλήψεων που έγιναν κατά την εξάμηνη απεργία που πραγματοποιούν. Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η εκδίκαση αγωγών εννέα και τριών απολυμένων, αντίστοιχα, από τα τμήματα διακίνησης και παραγωγής,με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «Μαλαματίνα», Ιωάννης Φραγκίδης, σημειώνει ότι «το δικαστήριο της Δευτέρας έχει να κάνει γενικώς με το συνδικαλιστικό κίνημα. Δε μπορεί κατά τη διάρκεια μιας απεργίας να γίνονται προσλήψεις». Σημειώνεται μάλιστα ότι η απεργία συνεχίζεται για έκτο μήνα με αίτημα να εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα εξυγίανσης και να ανακληθούν οι απολύσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ