Skip to main content

Σμύρνη: Νεκροί κατά την επίθεση αστυνομικός και δικαστικός υπάλληλος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Νεκροί έπεσαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στα δικαστήρια της Σμύρνης, την Πέμπτη το απόγευμα, ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος.

Η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, την οποία ακολούθησε εισβολή ενόπλων στα δικαστήρια της πόλης της δυτικής Τουρκίας.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ενώ δύο εκ των τριών ενόπλων που συμμετείχαν σε αυτήν έχασαν τη ζωή τους.

Η αστυνομία φέρεται να αναζητεί έναν τρίτο ένοπλο.

Οι ένοπλοι έφεραν τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, καθιστούν κύριο ύποπτο το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στην είσοδο χώρου στάθμευσης τον οποίο χρησιμοποιούν δικαστές και εισαγγελείς.

Η τουρκική αστυνομία έχει στήσει μπλόκα και πραγματοποιεί ελέγχους σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, καθώς και στις εισόδους της πόλης.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία από την αλλαγή του χρόνου, μετά την επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ Ρέινα, λίγες ώρες μετά την είσοδο του 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.