Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 16:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.

Κίνα: Δώδεκα νεκροί από τις πλημμύρες στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Τεράστιο είναι το πλήγμα που προκλήθηκε στην Κίνα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες οδήγησαν σε κατολισθήσεις και πλημμύρες από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα.
REUTERS / CHINA DAILY

Τεράστιο είναι το πλήγμα που προκλήθηκε στην Κίνα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες οδήγησαν σε κατολισθήσεις και πλημμύρες από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα.

Αγροτικές εργασίες στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιοι μαζεύουν καρπούζια από οπωρώνα σε περιοχή κοντά στην πόλη Τζένιν (Jenin), στη Δυτική Όχθη. 
EPA / ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιοι μαζεύουν καρπούζια από οπωρώνα σε περιοχή κοντά στην πόλη Τζένιν (Jenin), στη Δυτική Όχθη. 

Χορός στην εξοχή . Η χορεύτρια και πρώην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και Χάνα Μάρτιν (Hannah Martin) κάνει πρόβα στην περιοχή κάτω από τη γέφυρα Ouse Valley Viaduct στο Σάσσεξ (Βρετανία). 
REUTERS / MATTHEW CHILDS

Η χορεύτρια και πρώην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και Χάνα Μάρτιν (Hannah Martin) κάνει πρόβα στην περιοχή κάτω από τη γέφυρα Ouse Valley Viaduct στο Σάσσεξ (Βρετανία). 

Στο Αγαθονήσι η ΠτΔ. Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κι ο δήμαρχος, Ευάγγελος Κόττορος. Η κ. Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την επίσκεψή της από το φυλάκιο του νησιού, όπου συνομίλησε και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της φρουράς. 
INTIME NEWS / ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κι ο δήμαρχος, Ευάγγελος Κόττορος. Η κ. Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την επίσκεψή της από το φυλάκιο του νησιού, όπου συνομίλησε και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της φρουράς. 

Ένοχοι για το «Penelope Gate». Ένοχοι κρίθηκαν από τη γαλλική δικαιοσύνη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενέλοπε για το σκάνδαλο «Penelope Gate».
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ένοχοι κρίθηκαν από τη γαλλική δικαιοσύνη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενέλοπε για το σκάνδαλο «Penelope Gate».

ΗΠΑ: Επικίνδυνη τροπή παίρνει η πανδημία του Covid-19 στο Τέξας. Μία πολύ «επικίνδυνη τροπή» έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία του Covid-19 στο Τέξας, όπου τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 5.000 (από 2.000 πρωτύτερα), προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ.
REUTERS / SERGIO FLORES

Μία πολύ «επικίνδυνη τροπή» έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία του Covid-19 στο Τέξας, όπου τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 5.000 (από 2.000 πρωτύτερα), προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ.

«Η χαρά της ζωής». Μία κοπέλα διακρίνεται να κάνει ποδήλατο μπροστά από την παιδική χαρά με την ονομασία «Η χαρά της ζωής» στην περιοχή Λε Τουκέ της Γαλλίας (Le Touquet-Paris-Plage). 
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Μία κοπέλα διακρίνεται να κάνει ποδήλατο μπροστά από την παιδική χαρά με την ονομασία «Η χαρά της ζωής» στην περιοχή Λε Τουκέ της Γαλλίας (Le Touquet-Paris-Plage). 

Επίθεση στο Χρηματιστήριο στο Καράτσι. Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Χρηματιστήριο στο Καράτσι (Πακιστάν), ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν.
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Χρηματιστήριο στο Καράτσι (Πακιστάν), ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν.

Ο ΟΗΕ γιορτάζει 75 χρόνια και εξελίσσεται. «Ένας κόσμος σε εξέλιξη» είναι ο τίτλος έργου τέχνης στο γκαζόν της Ευρωπαϊκής Έδρας του ΟΗΕ στη Γενεύη, για να τιμηθούν τα 75 χρόνια του Διεθνούς Οργανισμού. Στις 26 Ιουνίου 1945 εκπρόσωποι 50 χωρών συνυπέγραφαν στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ την ιδρυτική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών. «Εμείς, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών, αποφασισμένοι να σώσουμε τις ερχόμενες γενιές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στα χρόνια μας έφερε στην ανθρωπότητα ανείπωτη θλίψη...» είναι τα πρώτα λόγια στον πρόλογο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Πολλοί είναι οι επικριτές τους, αλλά λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν ιδρύθηκαν για να πάμε στον Παράδεισο, αλλά για να μην πάμε στην Κόλαση...». Για να μην ξαναπάμε.
VIA REUTERS / Handout .

«Ένας κόσμος σε εξέλιξη» είναι ο τίτλος έργου τέχνης στο γκαζόν της Ευρωπαϊκής Έδρας του ΟΗΕ στη Γενεύη, για να τιμηθούν τα 75 χρόνια του Διεθνούς Οργανισμού. Στις 26 Ιουνίου 1945 εκπρόσωποι 50 χωρών συνυπέγραφαν στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ την ιδρυτική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών. «Εμείς, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών, αποφασισμένοι να σώσουμε τις ερχόμενες γενιές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στα χρόνια μας έφερε στην ανθρωπότητα ανείπωτη θλίψη...» είναι τα πρώτα λόγια στον πρόλογο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Πολλοί είναι οι επικριτές τους, αλλά λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν ιδρύθηκαν για να πάμε στον Παράδεισο, αλλά για να μην πάμε στην Κόλαση...». Για να μην ξαναπάμε.

«Είναι όπως είναι», συμβολίζοντας τον κορωνοϊό . Έμπνευση για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις δημιουργεί ο κορωνοϊός, όπως η εικονιζόμενη ατελής απεικόνιση από κούκλες βιτρίνας που συμβολίζουν την πανδημία του Covid-19, έξω από την έδρα της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη. Η εν λόγω απεικόνιση είναι μέρος της καλλιτεχνικής έκθεσης με τίτλο «Είναι όπως είναι» του Γερμανού σπουδαστή καλών τεχνών Dennis Josef Meseg. 
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Έμπνευση για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις δημιουργεί ο κορωνοϊός, όπως η εικονιζόμενη ατελής απεικόνιση από κούκλες βιτρίνας που συμβολίζουν την πανδημία του Covid-19, έξω από την έδρα της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη. Η εν λόγω απεικόνιση είναι μέρος της καλλιτεχνικής έκθεσης με τίτλο «Είναι όπως είναι» του Γερμανού σπουδαστή καλών τεχνών Dennis Josef Meseg.