Πολιτική
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 14:07

Αλ. Τσίπρας: Εγκληματική επιλογή διάλυσης του Τ.Τ.

Για ακατανόητη και εγκληματική επιλογή διάλυσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας.

Για ακατανόητη και εγκληματική επιλογή διάλυσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας.

Όπως είπε, «η επιλογή της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας να διαλύσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να γίνει η χώρα μας η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, χώρα της Ε.Ε., που δεν έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είναι ακατανόητη και εγκληματική».

«Εγκληματική», εξήγησε, «διότι όλο αυτό το διάστημα με τις αποφάσεις τους στον τραπεζικό τομέα επέλεξαν να ανακεφαλαιοποιήσουν μονάχα τις ιδιωτικές τράπεζες που είχαν αρνητική κεφαλαιακή επάρκεια και πριν το PSI και να τιμωρήσουν τις δημόσιες τράπεζες που πριν το PSI είχαν θετική κεφαλαιακή επάρκεια. Ακατανόητη, διότι με αυτή τη δρομολογούμενη επιλογή τελικά το δημόσιο θα πληρώσει τα διπλάσια απ’ ότι αν προχωρούσε στην ανακεφαλαιοποίηση του Τ.Τ. και στη διατήρηση ενός εργαλείου για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης στα χέρια του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών «να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση σε ένα κομβικό ζήτημα», δηλαδή «να εξηγήσουν με πλήρη διαφάνεια τις επιλογές τους, τη σκοπιμότητά τους και να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο από εδώ και στο εξής, αν προχωρήσουν και σε αυτή την επιλογή, θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση, την όποια ελληνική κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητο να διατηρηθεί «ως κόρη οφθαλμού ο δημόσιος έλεγχος, έστω σε έναν πυλώνα ο οποίος στην πορεία θα μπορούσε να γίνει ισχυρός». «Και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», πρόσθεσε, «παίζει καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτή την προοπτική».

«Εμείς θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων, που δεν αφορά μόνο στις εργασιακές τους θέσεις, αφορά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.