Κοινωνία
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 15:23

Εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους 92 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

Κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές της Κρήτης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο περιοχές της Κρήτης, ενέκριναν με κοινή απόφασή τους ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Στάθης Γιαννακίδης.

Συνολικά τα 92 εκατ. ευρώ αγγίζει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων, «με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του υφυπουργού Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες από τις αρχές του 2019, χρηματοδοτούνται με κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6ης Απριλίου και συνέταξε άμεσα τα τεχνικά δελτία τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας».

Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί: 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου, 6,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων, 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων, 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά, 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου, 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου, 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης. Ακόμα έχουν εγκριθεί 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης.

naftemporiki.gr