Skip to main content

Pulse: Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αλλα θέλουν προανακριτική για τα Τέμπη οι πολίτες

Πρώτη η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ - Κέρδη για Βελόπουλο

Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει δεύτερος, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με την κατανομή των αναποφάσιστων, ενώ στην πρόθεση ψήφου η διαφορά κυμαίνεται στις 15,5 μονάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Pulse για τον ΣΚΑΙ,  στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόταση δυσπιστίας, παρουσιάζει και νέα πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πέφτει από το 14% στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5 %, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% , ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2%, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%.

Κέρδη για Βελόπουλο

Κέρδη κατέγραψε η εταιρεία για το κόμμα Βελόπουλου, που εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση, με 9% στην εκτίμηση ψήφου, από 4,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έναντι 8,5% του ΚΚΕ που χάνει μισή μονάδα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.

Εξάλλου, παρά το σχετικό αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες – 51%- εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία -61%- θα ήθελε την σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά παραμένει η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.