Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται – κατά πληροφορίες – ο Όθωνας Ηλιόπουλος, μπαίνει στη Βουλή η Τσαπανίδου

Δρομολογούνται εξελίξεις - Σήμερα πιθανότατα οι επίσημες ανακοινώσεις

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή, παραδίδοντας έτσι την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να μπει στη Βουλή η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Να θυμίσουμε ότι ο Όθων Ηλιόπουλος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη είχε επισημάνει τον μεγάλο φόρτο εργασίας από την άσκηση των καθηκόντων του ως καθηγητή στο Χάρβαρντ, αλλά είχε πει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τη βουλευτική του έδρα.

Οι θέσεις στο Επικρατείας

Ο κ. Ηλιόπουλος είχε εκλεγεί ως πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Οι άλλοι δύο βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έλενα Ακρίτα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην 9η θέση.

Σημειώνεται ότι η ανάληψη της έδρας από την Πόπη Τσαπανίδου βάζει φρένο σε άλλα σενάρια, όπως αυτό που ήθελε την κ. Ζωρζέττα Λάλη να μπαίνει στη Βουλή. Η ίδια είχε δηλώσει ότι εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας την τίμησε με θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, θα πρέπει να τιμήσει και εκείνη την επιλογή του, εισερχόμενη στη Βουλή σε περίπτωση που παραιτηθούν άλλοι. Οι επισημάνσεις αυτές είχαν έρθει εν μέσω σεναρίων για είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.