Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για τρίτη υποψηφιότητα – Καραμέρος «σφήνα» σε Κασσελάκη – Γεροβασίλη;

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μέσα στην ημέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο - Στις 19:30 η ομιλία Γεροβασίλη

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης το σήκωσε και διεμήνυσε: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές».

Τα στελέχη του κόμματος – μεταξύ των οποίων και αρκετά από εκείνα που τον είχαν στηρίξει με θέρμη στη μάχη του απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου – δεν άργησαν να αντιδράσουν. Αποφάσισαν γρήγορα πως θα πρέπει να οδηγηθούν σε μία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στον Στ. Κασσελάκη και κάπως έτσι σε ένα δείπνο με τη συμμετοχή 8 κορυφαίων στελεχών, φαίνεται πως έκλεισε η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Και ενώ αυτή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως  (κάτι που πιθανότατα θα γίνει το απόγευμα στην ομιλία της στο Συνέδριο, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:30), το πρωί της Κυριακής κυκλοφορούν εντόνως φήμες για μία τρίτη υποψηφιότητα. Σκέψεις να μπει στην κούρσα έχει, κατά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

«Χωρίς ναρκισσισμούς και παλινωδίες»

Ο ίδιος ο κ. Καραμέρος δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το πώς θα κινηθεί. Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου και στον απόηχο της παρέμβασης Τσίπρα, είχε δηλώσει: «Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης. Χάσαμε μάχες, αλλά οι πιο σοβαρές που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς και παλινωδίες. Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί από τον Λαό, για τον Λαό με τον Λαό».

Ποιοι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους

Να θυμίσουμε ότι χθες όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος. Δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω και να ανοίξει ξεκάθαρα τα χαρτιά του για το εάν στηρίζει την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πάντως έχει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, προέβη χθες σε αινιγματική δήλωση αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να συνταχθεί με τους επίδοξους πολιτικούς παιδοκτόνους ή με τους πατροκτόνους. «Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…» είπε.

Κλειστά χαρτιά κρατάει προς το παρόν και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ήταν από τους κύριους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και ένα από τα 8 στελέχη τα οποία συμμετείχαν στο δείπνο με την Όλγα Γεροβασίλη.

(edit: Το μεσημέρι ο κ. Καραμέρος με ανάρτησή του έβαλε φρένο στα σενάρια υποψηφιότητας. )