Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Παιδοκτόνοι Vs πατροκτόνων – Πώς φτάσαμε στη μάχη Κασσελάκη – Γεροβασίλη

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το δείπνο των 8 και πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στη νέα εσωκομματική μάχη

Με πολιτική παιδοκτονία ή πατροκτονία αναμένεται να λήξει το νέο, πολλοστό, εσωκομματικό δράμα που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών τα οποία στήριξαν αποφασιστικά τον Στέφανο Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου συγκροτούν πλέον μέτωπο εναντίον του ενώ ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης επιτίθεται τώρα μετωπικά στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος αυτοπαρουσιαζόταν ως άμεσος πολιτικός κληρονόμος του πρώην προέδρου του κόμματος.

Το δείπνο των 8

Σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείπνησαν το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να διαμορφώσουν κοινή γραμμή μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος καθώς και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης οι οποίοι φέρεται να έδωσαν το πράσινο φως για μια υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Τις τελευταίες ώρες εν τω μεταξύ ακούγεται έντονα και το όνομα του Γιώργου Καραμέρου, χωρίς ο ίδιος να έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους συνδαιτημόνες της Πέμπτης είχαν υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία ή την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη αλλά πλέον στρέφονται εναντίον του καθώς διαφωνούν με σειρά χειρισμών του και διαπιστώνουν ότι κατά τη διάρκεια της μόλις πεντάμηνης θητείας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ήδη περισσότερο από το ένα τρίτο της εκλογικής επιρροής του.

Πολάκης: Το αινιγματικό «ουδέν σχόλιον» και το καρφί για το καβάλημα του καλαμιού

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Αίσθηση προκαλεί, όμως, και η στάση του ίδιου του κ. Τσίπρα ο οποίος είχε κατηγορηθεί από πολλούς ότι ευνόησε στον α’ γύρο των εσωκομματικών τον κ. Κασσελάκη με τη σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες περί πιέσεων που υποτίθεται ότι είχε δεχθεί από την Έφη Αχτσιόγλου. Τώρα, όμως, παρενέβη ανοιχτά υπέρ της διενέργειας νέων εκλογών και ταυτόχρονα ακούγεται όλο και περισσότερο ότι προσανατολίζεται σε ευθεία στήριξη της κυρίας Γεροβασίλη.

Στον αντίποδα ο κ. Κασσελάκης ο οποίος βάσισε μεγάλο μέρος της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατεία τους στην καταγγελία περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου, πλέον βάλλει ευθέως κατά του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα. «Ο δρόμος έχει ανοιχτεί. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει αυτόν τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής» είπε φωτογραφίζοντας τον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του για την κριτική που ασκείται στους χειρισμούς του.

Η αινιγματική δήλωση Πολάκη

Εν τω μεταξύ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, προέβη χθες σε αινιγματική δήλωση αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να συνταχθεί με τους επίδοξους πολιτικούς παιδοκτόνους ή με τους πατροκτόνους.

«Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαληκέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…» είπε χωρίς να καταστεί σαφές ποιους φωτογράφισε. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι σχέσεις του κ. Πολάκη με τον κ. Κασσελάκη είχαν οδηγηθεί σε ακραίο σημείο και μάλιστα η Κουμουνδούρου άφηνε να εννοηθεί ότι σκόπευε να τον καθαιρέσει από τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών γιατί παραβίασε την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι γνωστό ότι ο Κρητικός βουλευτής δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη. Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε «αδειάσει» δημοσίως τον κ. Πολάκη για την προσωπική επίθεση που είχε εξαπολύσει στην τότε βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και είχε χαρακτηρίσει τις αναφορές του «λάδι στη φωτιά».

Ερώτημα η στάση του Νίκου Παππά

Ερωτήματα εγείρονται και για τον Νίκο Παππά ο οποίος στήριξε αναφανδόν τον Στέφανο Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Σεπτεμβρίου αλλά ήταν παρών στο δείπνο των οκτώ όπου δόθηκε το πράσινο φως για την κάθοδο της Όλγας Γεροβασίλη στις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η στάση του κ. Παππά δεν μπορεί να προεξοφληθεί πριν δώσει εκείνος το «πράσινο φως» για τη στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου.