Skip to main content

Πέτρος Παππάς στο Naftemporiki TV: «Το ερωτηματολόγιο δεν αντίκειται στο καταστατικό του κόμματος»

Ο Πέτρος Παππάς, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, Πέτρος Παππάς, μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκπομπή «Rush Hour», με την Νικόλ Λειβαδάρη στο Naftemporiki TV.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, δήλωσε πως «μου κάνει ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ένα ερωτηματολόγιο το οποίο τέθηκε από τον Πρόεδρο στα μέλη του κόμματος και το οποίο επικουρικά, βοηθάει στον διάλογο που έχει ξεκινήσει το κόμμα με την βάση, προκαλεί τόσο μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα, δείχνει ότι ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η κεντροαριστερά».

«Δεν αντίκειται στο καταστατικό του κόμματος»

Ο κ. Παππάς τόνισε πως «δεν αντίκειται στο καταστατικό του κόμματος, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει και την δυνατότητα του να εκφράζουν τα μέλη την γνώμη τους για θέματα που υπάρχουν και δεδομένης και της εξαιρετικής συνθήκης η οποία υπάρχει και φαίνεται να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά καθηλωμένα, ο Πρόεδρος έχει λάβει την εντολή και έχει ξεκαθαρίσει την θέση του ότι χρειάζονται ραγδαίες και ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δημιουργηθεί»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «αυτό που επιδιώκει ο Πρόεδρος είναι το κόμμα να περάσει στα μέλη του», «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος όταν παρέδωσε την ηγεσία του κόμματος πριν από κάποιους μήνες είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως τον ξέραμε, ο ιστορικός του κύκλος έχει κλείσει και ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δημιουργηθεί, σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Παράλογο και πολιτικά αυτοκτονικό και άστοχο να αμφισβητηθεί ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Νικόλ Λειβαδάρη για το εάν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του Προέδρου εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «θα το θεωρούσα παράλογο και πολιτικά αυτοκτονικό και άστοχο να αμφισβητηθεί ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας Πρόεδρος ο οποίος χωρίς να έχει οργανική σχέση με το κόμμα, επελέγη από τους προοδευτικούς πολίτες ακριβώς για να τα αλλάξει όλα», «θα αμφισβητηθεί επειδή έθεσε ένα ερωτηματολόγιο στα μέλη του κόμματος;», «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Σε σχέση με τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για καθαίρεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε πως «το θεωρώ αδιανόητο και δεν πιστεύω ότι εκεί θα οδηγηθούν τα πράγματα, εγώ πιστεύω ότι εκεί που πρέπει να πάμε, είναι στην πλήρη ανασυγκρότηση», «πιστεύω ότι θα πειστούν οι σύντροφοι μας για την αξία που έχει η πρόταση του Προέδρου». Τέλος ο κ. Παππάς σε σχέση με το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος του κ. Πολάκη, απάντησε πως «Ο Πρόεδρος ηταν σαφής και ειπε ότι θα ληφθούν μέτρα εάν κάποιος σε ένα τέτοιο ταυτοτικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ παρεκλίνει της ιδιας της ταυτότητας και της ίδιας της δικής του υπογραφής», «πιστεύω ότι θα υπάρξουν μέτρα».