Skip to main content

Σόφι ιν’τ Φελντ στη «Ν»: Η Κομισιόν πρέπει να εξετάσει τα κονδύλια που δίνει στην Ελλάδα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Η Ευρωβουλευτής Σόφι ιν'τ Φελντ

Σφοδρή επίθεση της Ολλανδής Ευρωβουλευτού σε Κομισιόν και κυβέρνηση

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ζήτημα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα έθεσε με δηλώσεις της στη Ναυτεμπορική η Ολλανδή Ευρωβουλευτής με το Renew, Σόφι ιν’τ Φελντ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο το θέμα του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το ψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Φεβρουαρίου, η κ. Ιν’τ Φελντ είπε στη Ναυτεμπορική πως «πρέπει να δούμε πώς θα είναι αυτό το κείμενο» και προσέθεσε «δεν αρκεί μόνο να επισημαίνονται τα προβλήματα. Η Κομισιόν πρέπει να εξετάσει και αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για τα κονδύλια για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δηλαδή να δει πώς ξοδεύονται αυτά τα χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ελέγχει πώς διατίθενται τα κονδύλια», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η Ολλανδή Ευρωβουλευτής, εξεπλάγη από την επίσκεψη της Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον στην Ελλάδα και κυρίως με το ότι «η Επίτροπος εξήρε την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για την ακτοφυλακή, για τα pushbacks και για κακομεταχείριση μεταναστών», ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τις διακοπές της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το καλοκαίρι στην Κρήτη.

Η Σόφι ιν΄τ Φελντ, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια συστημική παραβίαση του κράτους δικαίου. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Τι γίνεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας; Τι γίνεται με τις ανεξάρτητες αρχές;» και απευθύνθηκε δηκτικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «η Κομισιόν κωφεύει και εθελοτυφλεί και αυτό είναι όχι απλά άσχημο, είναι ανησυχητικό».

«Δεν έχει ξαναγίνει συζήτηση αποκλειστικά για την Ελλάδα», ξεκαθάρισε, «παρόλο που επανειλημμένως το ζητούσαμε».

«Υπάρχουν υποθέσεις που δεν προχωρούν: το ναυάγιο στην Πύλο, το δυστύχημα στα Τέμπη, η δολοφονία Καραϊβάζ. Οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολλά για τη διαφθορά άλλων εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να πληρώσουν και άλλα;», κατέληξε μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωκοινοβούλιο: Στη Ναυτεμπορική μιλούν Ε. Βόζεμπεργκ και Κ. Αρβανίτης για το κράτος δικαίου