Skip to main content

Γ. Φλωρίδης στο Naftemporiki TV για οπαδική βία: Όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επανατοποθετήσει συνολικά στο ζήτημα των εγκληματικών οργανώσεων που κινούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Το καινούριο πλαίσιο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας για ό,τι συμβαίνει στον χώρο. Έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε αναφερόμενος στην οπαδική βία ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας την Τρίτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «REVIEW» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο.

Ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα κρίνει με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη. «Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι κάποιες υποθέσεις να συνενωθούν για να αποτελέσουν αντικείμενο κοινής έρευνας και άλλες ξεχωριστής έρευνας» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Φλωρίδης, «απλώνεται το πεδίο της έρευνας, έτσι ώστε να έχουμε τον εντοπισμό αυτών που βρίσκονται πίσω από τις εγκληματικές ενέργειες, που πολλές φορές είναι φονικές ενέργειες».

Ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε ότι «η πολιτεία αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, η δικαιοσύνη θα κινηθεί στον δικό της τομέα ευθύνης και οι παράγοντες του αθλητισμού να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να φτάσουμε βαθιά και πρέπει να κατανοηθεί ότι είναι εγκληματικές οργανώσεις που ασκούν συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα. Το πιθανότερο είναι ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες πολύ πέρα από τον χώρο του αθλητισμού».

Επεσήμανε, δε, ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «δεν έχει χρώματα, ούτε πρόσωπα, απευθύνεται συνολικά στον χώρο. Είναι προφανές ότι θα απαιτηθεί η απόλυση συνεργασία των παραγόντων, οι οποίοι έχουν δώσει πολλές υποσχέσεις που δεν έχουν τηρήσει, δεν έχουν εφαρμόσει στους χώρους που είναι ιδιοκτησία τους όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι νόμοι. Άρα ο καθένας πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο και κυρίως να συμβάλει στην προσπάθεια της πολιτείας να εξαρθρωθούν αυτές οι συμμορίες».

Σημείωσε επίσης ότι «αν οι διοικήσεις συνδράμουν στο έργο της πολιτείας, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Αν συνεχίσουν να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στις πλάτες της πολιτείας, είναι προφανές ότι το φαινόμενο δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε και είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει απαθής απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στο τέλος της περιόδου των δύο μηνών θα έχουμε αξιολογηθεί όλοι».

«Η πολιτεία δεν κινείται εκδικητικά, θέλει να αποδώσει τα γήπεδα στους φιλάθλους, θέλει πολύ να δει τις οικογένειες να παρακολουθούν αγώνες. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε καθεστώς ανασφάλειας» επεσήμανε. Όπως είπε, τίποτα δεν θα γίνει αν ο καθένας συνεχίσει να είναι οχυρωμένος στις αντιλήψεις που έχει. «Όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους» επέμεινε.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας Άλκη Καμπανού στο Naftemporiki TV για πάταξη οπαδικής βίας: Πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε στον αγώνα

Επεισόδια Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού