Skip to main content

Επεισόδια Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Να ακρωτηριάσουν το αριστερό κάτω άκρο, του 31χρονου αστυνομικού που επλήγη  από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, αναγκάστηκαν οι γιατροί.

Ο αστυνομικός βρίσκεται για πέμπτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και υποστηρίζεται μηχανικά και αιμοδυναμικά με σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων. Οι γιατροί δεν παύουν να ανησυχούν για τον  κίνδυνο  ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, από τους θεράποντες του αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νικαίας,  «ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση»

«Βαρύς φάκελλος» στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου

Εντωμεταξυ, φακέλους γεμάτους στοιχεία από όλες τις υποθέσεις που σχετίζονται με αθλητική βία και διαφθορά, προσκόμισαν σήμερα στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Οι φάκελοι περιέχουν στοιχεία για περίπου 200 σκληρούς χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν την διεύρυνση και αναβάθμιση των ποινικών ερευνών που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τα φαινόμενα οπαδικής βίας και διαφθοράς ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και την αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκαν με τις πρόνοιες του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης.

Οπαδική βία: Στοιχεία για 200 σκληρούς χούλιγκανς προσκόμισαν στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης