Skip to main content

Πατέρας Άλκη Καμπανού στο Naftemporiki TV για πάταξη οπαδικής βίας: Πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε στον αγώνα

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Άλκη Καμπανού, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Δυστυχώς, λέγαμε κάθε φορά σε κάθε τέτοιο άσχημο γεγονός ότι είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ξεχείλισε το ποτήρι με τον Άλκη, ξεχείλισε το ποτήρι με τον Μιχάλη, τώρα έχουμε τον αστυνομικό να χαροπαλεύει στην εντατική» δήλωσε μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής για την οπαδική βία ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 1 Φεβρουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης εις βάρος αυτού και της παρέας του από οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αριστείδης Καμπανός ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον αστυνομικό, ενώ τόνισε ότι «δυστυχώς βλέπουμε ότι τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και λαμβάνουν πιο άγρια μορφή – και το γεγονός αυτό είναι πολύ ανησυχητικό». Όπως πρόσθεσε, αυτό δείχνει ότι όλα τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί δεν λειτούργησαν για διάφορους λόγους. «Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Αμέσως μετά τον Άλκη έγιναν με την αστυνομία έλεγχοι σε οπαδούς. Σταμάτησαν εκεί, αντί να είναι καθολικά προς όλες τις κατευθύνσεις, και σε μεγάλες ομάδες, και σε μικρότερες. Ή αν έγιναν, δεν είχαν αποτελέσματα» τόνισε.

Ο Αριστείδης Καμπανός ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Άλκη. Τόνισε ότι «ουσιαστικά είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να αγγίζει μόνο την πολιτεία με τους νόμους, πρέπει να αγγίζει τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, εμάς, τις οικογένειες που μεγαλώνουμε τα παιδιά και δεν τα καθοδηγούμε με τον σωστό τρόπο ή να αποτρέψουμε από τέτοιες ενέργειες, με αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να γίνονται καθοδηγητές των παιδιών μας και να τα οδηγούν σε εγκληματικές πράξεις».

«Πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε στον αγώνα. Πρέπει να συμμετάσχουν και τα προεδρία των σωματείων. Λένε ότι ξοδεύουν χρήματα για τις ομάδες. Ποιους πελάτες θέλουν να έχουν για το προϊόν που προσφέρουν, κακοποιά στοιχεία ή οικογένειες με παιδιά;» διερωτήθηκε καταλήγοντας.

Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου, λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Ο αστυνομικός παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Στοιχεία για 200 χούλιγκανς προσκόμισαν στον Άρειο Πάγο Οικονόμου και Βρούτσης

Το πρωί, φακέλους γεμάτους στοιχεία από όλες τις υποθέσεις που σχετίζονται με αθλητική βία και διαφθορά, προσκόμισαν σήμερα στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Οι φάκελοι περιέχουν στοιχεία για περίπου 200 σκληρούς χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν την διεύρυνση και αναβάθμιση των ποινικών ερευνών που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τα φαινόμενα οπαδικής βίας και διαφθοράς ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και την αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκαν με τις πρόνοιες του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης.