Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπέρασαν τις 130.000 οι ψηφοφόροι – Καταγγελία Κασσελάκη για τη διαδικασία

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μέχρι τις 20.00 ανοιχτές οι κάλπες, Στις 21:30 αναμένεται το αποτέλεσμα

Εξαιρετικά μεγάλη συνεχίζει η προσέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να δίνουν μάχη. Μέχρι τις 19:45 είχαν ψηφίσει περίπου 130.000 μέλη.

Οι κάλπες κλείνουν στις 20.00 και αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 160.000 μέλη, αφού τα παλαιά μέλη που δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο και επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους είναι 12.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» έως τις 21:30 θα έχουμε πολύ καλή εικόνα του αποτελέσματος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα το μάθουμε το αργότερο έως τα μεσάνυχτα.

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή εμμέσως πλην σαφώς προέβη σε καταγγελία για τη διαδικασία. Κάλεσε τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. «Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», τόνισε.

Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε λίγο μετά τις 12:30 στη Νέα Σμύρνη. «Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς, που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι μαζί προχωράμε» είπε μεταξύ άλλων.

Νωίτερα ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου σε εκλογικό τμήμα, που έχει στηθεί στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Η κ. Αχτσιόγλου θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας, λέγοντας πως «όλοι το βράδυ θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί, αλλά και μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Είμαστε και θα είμαστε εδώ για ισχυρή, δομική αντιπολίτευση».

Menelaos Myrillas / SOOC

Ψήφισε στην Καισσαριανή ο Αλέξης Τσίπρας

«Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες. Είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο» τόνισε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Είπε ακόμη πως αισθάνεται υπερήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία.

Ενωτικό μήνυμα Φάμελλου

Στη Θέρμη ψήφισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος απηύθυνε ενωτικό μήνυμα: «Έχουμε την δέσμευση των υποψηφίων και έχουμε την δέσμευση της οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σημαντική η συνολική επανεκκίνηση. Περισσότερα από 150.000 μέλη θέλουν να είναι δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα, δρούμε συλλογικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά, δρούμε ενιαία. Αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό την επόμενη ημέρα».

«Μετά την εκλογική ήττα και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά μία νέα ημέρα για εμάς από αύριο. Προφανώς με τις συνεδριακές μας διαδικασίες θα οδηγήσει στην απαραίτητη ενίσχυση του προγράμματός μας, των θέσεών μας, αλλά και όλων των οργάνων. Αυτό που έχει σημασία είναι η κρίσιμη εκλογική διαδικασία και ότι από αύριο το πρωί θα είμαστε όλοι και όλες μαζί» δήλωσε αφού ψήφισε και χαιρέτησε την αυξημένη συμμετοχή.

«Δεν θα είμαστε απλά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ, θα είναι όλος ο λαός εδώ, όλη η κοινωνία, όλοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες, με απόλυτο σεβασμό στο αποτέλεσμα και στον στόχο που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα. Η ανάγκη μας είναι να ζούμε καλύτερα. Αυτό υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα εξυπηρετήσουμε όλες και όλοι μαζί».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι ψηφίζουν

Συνολικά 538 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί ανά τη χώρα για την κρίσιμη επαναληπτική αναμέτρηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στον α’ γύρο (17 Σεπτεμβρίου) καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν αλλά είναι καταχωρημένα στο μητρώο και επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους μέχρι την περασμένη Τετάρτη.

Πρόκειται για μια δεξαμενή περίπου 180.000 ψηφοφόρων στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εκλογείς του εξωτερικού που συμμετέχουν ηλεκτρονικά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι απόψε στις 20:00.