Skip to main content

«Σπαρτιάτες»: Καταθέτει ξανά στον Άρειο Πάγο ο Β. Στίγκας

Φωτ. Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συμπληρωματική κατάθεση για τις δηλώσεις του που είχε κάνει στη Βουλή περί «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει συμπληρωματικά ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας για τις δηλώσεις του που είχε κάνει στη Βουλή περί «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε», αλλά και για παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Δηλώσεις που είχαν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση της κ. Αδειλινη.

Κατά την πρώτη κατάθεσή του ενώπιον της εισαγγελέως στις 5 Σεπτεμβρίου,  ο κ. Στίγκας επέμεινε ότι «υπάρχουν μεθοδεύσεις που παραπέμπουν με πολλούς τρόπους σε greek mafia από διάφορους».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, δεν αποκλείεται, να κληθούν να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία έχουν αναφερθεί από τον κ. Στίγκα.

Στήριξη στον κ. Στίγκα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του κόμματός του με κοινή δήλωση, στην οποία ανέφεραν:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού, εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».