Skip to main content

Π. Μαρινάκης: «Ο Κ. Αγοραστός συνεχίζει να έχει την στήριξη της κυβέρνησης» – Στον «πάγο» τα περί ανασχηματισμού

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η Δικαιοσύνη κινήθηκε τάχιστα, όπως έπρεπε - Από εκεί και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο status της στήριξης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Τι είπε για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια

Την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη – ως οφείλει – διεξάγει μία έρευνα που είναι σημαντικό να προχωρήσει για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη» είπε με φόντο και τη χθεσινή παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες.

Κ. Αγοραστός: Με σταυρώνουν καθημερινά – Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα

«Είναι δεδομένο ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών αντιπλημμυρικά έργα – πάνω από 60 έργα – που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, της τάξης των 147 εκατ. ευρώ, ο καθαρισμός 400.000 χιλιομέτρων και πολλές εργασίες επιμέρους» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης για να προσθέσει: «Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και κινήθηκε τάχιστα όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει αλλάξει κάτι στο status της στήριξης».

Τι είπε για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια

Ο κ. Μαρινάκης ερωτήθηκε και για την συνάντηση που είχαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και για τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Θέλοντας να ρίξει τους τόνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η αναφορά του ίδιου «όλοι αξιολογούνται» δεν ήταν προσωπική αναφορά για τον κ. Κικίλια. Πρόσθεσε ακόμη πως η χθεσινή συνάντηση «ήταν μία από τις πολλές κι καθημερινές συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργούς με τους υπουργούς και δεν ήταν η μοναδική» ενώ επί τάπητος – όπως διευκρίνισε – τέθηκαν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Στον «πάγο» η συζήτηση περί ανασχηματισμού

«Δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο (σ.σ.περί παραίτησης), ούτε είναι η δουλειά μας να αναπαράγουμε σενάρια. Αν κάθε φορά που ακούγονταν σενάρια για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές όλο αυτό γινόταν πραγματικότητα θα είχαμε ανασχηματιαμό κάθε μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης για να συμπληρώσει: «Το γεγονός ότι άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς αλίμονο αν δεν συνέβαινε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα».

«Αστήρικτοι οι ισχυρισμοί ότι ανοίχτηκε το οποιαδήποτε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν χωριά»

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε παράλληλα «αστήρικτο» τον «ισχυρισμό ότι ανοίχτηκε το οποιαδήποτε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά». Όπως είπε, «δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον κόσμο η διακίνηση αυτών των ψεμάτων και είναι επικίνδυνη για αυτή την πρωτοφανή κατάσταση».

«Προσπαθούσε να χτιστεί ένα ψέμα μεταξύ άλλων τις πρώτες ημέρες του φαινομένου που έλεγε ότι ήρθε κάποιος και έκανε μία παρέμβαση για να σώσει μία πόλη και να πλημμυρίσουν τα χωριά. Αυτό δεν έχει καμία βάση και καμία επαφή με την πραγματικότητα» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη στον ΕΟΔΥ είπε ότι «η απόφαση έχει ληφθεί από το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και πολύ καιρό».

naftemporiki.gr