Skip to main content

Φρίκη για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες και οι αντιδράσεις

«Σοκ, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής... Να αποδοθούν ευθύνες» - Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τον αποτροπιασμό του.

Με σοκ και οργή παρακολουθεί η κοινωνία τις πληροφορίες που έρχονται στο φως για τον τραγικό θάνατο που βρήκε 36χρονος το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο και τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη. Τη θλίψη του εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κάνοντας λόγο για «απανθρωπιά» και ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Ο καπετάνιος και ακόμη 3 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.  Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως 2 άτομα «τον πέταξαν σαν σκουπίδι στη θάλασσα… Φώναζαν με όλη τους τη δύναμη, όξω – όξω!».

Πειραιάς: «Τον πέταξαν στη θάλασσα σαν σκουπίδι… φώναζαν “όξω, όξω”» – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ήταν κάτοικος του Αγίου Νικολάου. Ζούσε σε εργατικές κατοικίες με τη μητέρα του και τα δύο του αδέρφια. Είχε κανονικά ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μέλος του πληρώματος, όπως αποκαλύπτει βίντεο, τον έσπρωξε από τον καταπέλτη και έπεσε στη θάλασσα.

Τη θλίψη του για τον πνιγμό 36χρονου στον Πειραιά εξέφρασε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σε ανάρτησή του στο X (Twitter) υπογράμμισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών. Σήμερα σε νέα ανάρτησή τονίζει πως αισθάνεται «σοκ, φρίκη και θλίψη», ενώ προσθέτει ότι η συμπεριφορά των 4 μελών του πληρώματος που κρατούνται είναι καταδικαστέα.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για τον άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της.

Για εγκληματική ενέργεια έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Βλέπουμε πως ενώ ο άνθρωπος έχει ανέβει στον καταπέλτη και έχει ξεκινήσει το πλοίο, τον σπρώχνουν. Δεν είναι ατύχημα, είναι εγκληματική ενέργεια. Θα κρίνει η δικαιοσύνη σε ποιο βαθμό».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου. «Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά» σημείωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για ‘ατύχημα’».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε την άμεση διερεύνηση της «αποτρόπαιας δολοφονίας» στον Πειραιά και την απόδοση ευθυνών. «Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα. Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί» τόνισε.

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αποδοθούν ευθύνες άμεσα ζητεί και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης. «Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά» σημειώνει.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια «στην οικογένεια του 36χρονου βιοπαλαιστή από την Κρήτη που έχασε άδικα τη ζωή του» στον καταπέλτη του Blue Horizon εκφράζει το ΚΚΕ ζητώντας την πλήρη διερεύνηση. «Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του “Blue Horizon” σοκάρουν και “σφίγγουν το στομάχι” σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Οι ανακοινώσεις της εταιρείας και της ΠΝΟ

Η διοίκηση της Attica Group, στην οποία ανήκει το πλοίο, με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Από την πλευρά της και η ΠΝΟ εκφράζει «τη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο “Blue Horizon”», απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Τονίζει δε πως «το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών».

naftemporiki.gr