Skip to main content

Πειραιάς: 4 στον εισαγγελέα με κατηγορία για ανθρωποκτονία

EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και της παραβίασης άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, μετά τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά, αντιμετωπίζοντας τις παραπάνω κατηγορίες.

Πειραιάς: Συνελήφθησαν καπετάνιος και πλήρωμα για πνιγμό 36χρονου

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος φαίνεται να προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο και να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα που δεν του επιτρέπουν την επιβίβαση. Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού φαίνεται μέλος του πληρώματος να τον σπρώχνει και να πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου το οποίο είχε ξεκινήσει, χάνοντας τη ζωή του, ενώ δεν φαίνεται να υπήρξε καμία προσπάθεια να του δοθεί σωσίβιο.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα. Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και υπογράμμισε ότι το Λιμεναρχείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Μ. Βαρβιτσιώτης για τον πνιγμό 36χρονου στον Πειραιά: Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών