Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας

(Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη σκιά της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία περνά μέσα από τη συμμόρφωση με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε, κάποια καιρικά φαινόμενα ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να τα αντιμετωπίσει, προσθέτοντας πως, όταν πέφτει πρωτοφανής όγκος νερού, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα εξελιχθεί – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου ΕΜΥ

Χαρακτήρισε, δε, ακραία τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ακραία φαινόμενα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για το επιβεβαιώσει το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή».

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, είπε ότι «δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι, δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε», ενώ στάθηκε στην ανάγκη συστράτευσης ολόκληρης της κοινωνίας και όλου του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Κακοκαιρία Daniel: 1 νεκρός, 1 αγνοούμενος και πολλά προβλήματα στη Μαγνησία – Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά». Επεσήμανε πως προηγείται η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στρατηγικός σχεδιασμός και για την αποκατάσταση των περιοχών, σχεδιασμός για το μέλλον.