Skip to main content

Εκστρατεία Κ. Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα – Ανοίγει τον κύκλο των θεματικών εκδηλώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ / EUROKINISSI

Περιοδείες με διλήμματα και μηνύματα προς τους ψηφοφόρους

Μπαράζ εξορμήσεων στη Βόρεια Ελλάδα ξεκινά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας στην προσέλκυση ενός κοινού που στις τελευταίες εκλογές είχε στραφεί σε κόμματα που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι η Κεραμωτή Καβάλας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο. Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού. Θα ακολουθήσει τo Σάββατο μία ακόμη στοχευμένη περιοδεία στην  Πέλλα, όπου η Ελληνική Λύση είχε πάρει στις εκλογές του Μαΐου 7,10% και το κόμμα Νίκη 6,13%, καθώς και στην Πιερία, όπου το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είχε συγκεντρώσει 7,56% και το κόμμα Νίκη άγγιξε το 7,46%.

Με φόντο και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους να δυναμώσουν την στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία μπροστά στο σενάριο της επτακομματικής Βουλής που συνεπάγεται αύξηση του πήχη της αυτοδυναμίας. «Θα πάμε καλύτερα και πρέπει να πάμε καλύτερα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για έναν βασικό λόγο. Η επόμενη Βουλή ενδέχεται να έχει έξι μπορεί και επτά κόμματα. Όλοι γνωρίζετε πια ότι αυτό σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε μια σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία που να μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, ναι, μπορούμε και πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο τα εκλογικά μας ποσοστά» τόνισε μιλώντας στη Νέα Ιωνία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε παράλληλα στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Αύγουστο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει σήμερα τα «επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους», ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των θεματικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει το κόμμα το επόμενο διάστημα με στόχο να επικοινωθούν οι θέσεις του στην κοινωνία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και θα πλαισιωθεί με ομιλίες των: Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Αλέξη Χαρίτση.

Στη διάρκεια ομιλίας του σε πολίτες της Σίνδου στην πλατεία Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στο σχέδιο Μητσοτάκη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις 25 Ιουνίου μπορεί να γίνει η ανατροπή των συσχετισμών. Όπως ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία φωτοβολίδα που θα σβήσει, αλλά έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά».

Στην Καλλιθέα ο Ν. Ανδρουλάκης

Τις περιοδείες και τις εμφανίσεις τους πυκνώνουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφτεί στις 12:00 την Καλλιθέα. Στις 23:15 ο κ. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη  στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

Στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Κουτσούμπας

Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη ξεκινά από σήμερα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα στις 20:00, ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου:

– Στις 10.00, θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.
-Στις 18.30, θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.
-Στις 20.00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη συνοικία της Τούμπας, στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Σε Άργος και Ναύπλιο ο Κ. Βελόπουλος

Στο Άργος και το Ναύπλιο περιοδεύει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδεία κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Στο  Άργος ο κ. Βελόπουλος θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα επισκεφθεί την πόλη του Ναυπλίου.