Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε και πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.

«Το μεγάλο 'γαλάζιο κύμα' θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα νίκη - Η αντιπολίτευση διαγωνίζεται ποιος θα επιβάλει τους περισσότερους φόρους» ανέφερε από τη Νέα Ιωνία

Να δυναμώσουν την στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία μπροστά στο σενάριο της επτακομματικής Βουλής που συνεπάγεται αύξηση του πήχη της αυτοδυναμίας, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Ιωνία όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

«Θα πάμε καλύτερα και πρέπει να πάμε καλύτερα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για έναν βασικό λόγο. Η επόμενη Βουλή ενδέχεται να έχει έξι μπορεί και επτά κόμματα. Όλοι γνωρίζετε πια ότι αυτό σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε μια σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία που να μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, ναι, μπορούμε και πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο τα εκλογικά μας ποσοστά» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επανέλαβε ακόμη πως «αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός και η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί». «Κανένα αποτέλεσμα δεν έχει προεξοφληθεί. Οι κάλπες θα είναι άδειες το πρωί της 25ης Ιουνίου και πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Θα γεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και όλη η Ελλάδα θα είναι πάλι γαλάζια» συνέχισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «το μεγάλο ‘γαλάζιο κύμα’ το οποίο υψώνεται και το οποίο το βράδυ της 25ης Ιουνίου, θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη».

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.

«Να μη χαθεί καμία ψήφος»

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν πρέπει «να χάσουμε καμία ψήφο» ενώ απευθύνθηκε στους νέους, οι οποίοι – όπως είπε – «συστοιχήθηκαν μαζί μας, απέναντί στις προβλέψεις που έλεγαν ότι ‘η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία’».

«Τους ζητώ, πρώτα να πάτε να ψηφίσετε και μετά να πάτε στην παραλία. Πρώτα ασκούμε το δικαίωμά μας και στη συνέχεια θα μπορέσουμε όλοι μαζί, το βράδυ της 25ης Ιουνίου, να γιορτάσουμε μία μεγάλη εκλογική νίκη για την παράταξή μας. Μία μεγάλη νίκη για την πατρίδα, μία μεγάλη νίκη για την Ελλάδα μας» είπε.

Με αφορμή δε το σύνθημα υποστηρικτών της Ν.Δ. «είσαι και θα είσαι ο Πρωθυπουργός» ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι Πρωθυπουργός. Έχουμε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Αν θέλετε να είμαι ξανά ο Πρωθυπουργός, να πάτε όλες και όλοι να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

«Σταθερή κυβέρνηση για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας»

Ο κ. Μητσοτάκης πρόταξε την ανάγκη να προκύψει στις νέες κάλπες σταθερή κυβέρνηση, η οποία – όπως υπογράμμισε με φόντο τις εξελίξεις στην Τουρκία – «να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις».

«Βλέπετε ότι ήδη η Τουρκία σήμερα έχει μια νέα, μια ισχυρή, μία σταθερή κυβέρνηση. Σταθερή κυβέρνηση χρειαζόμαστε και στη χώρα μας, για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να αναβαθμίζουμε τον γεωπολιτικό μας ρόλο, να εξακολουθούμε με αποτελεσματικότητα και με δικαιοσύνη να προστατεύουμε τα σύνορά μας και στην ξηρά και στη θάλασσα. Αυτό είναι, λοιπόν, το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων εκλογών. Αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας» είπε.

«Η αντιπολίτευση διαγωνίζεται στο ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους»

Αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση παρατήρησε πως η «μαύρη Ελλάδα» ηττήθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου και κέρδισε η «φωτεινή Ελλάδα». «Ηττήθηκε ο διχασμός, κέρδισε η ενότητα. Και κέρδισε τελικά το κόμμα το οποίο κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών ότι έχει ένα πραγματικό σχέδιο για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας» σημείωσε.

Εξαπέλυσε επίσης βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αιχμή την πολιτική αντιπαράθεση για τη φορολογία σχολιάζοντας: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη δημόσια συζήτηση τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι η αντιπολίτευση εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη στο ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αντίθετα, η Ν.Δ. «απέδειξε ότι μπορεί να μειώσει τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα -μειώσαμε 50 φόρους- χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας». «Διότι όταν μια οικονομία αναπτύσσεται, όταν μια επιχείρηση πηγαίνει καλύτερα, όταν έχει περισσότερα κέρδη μπορεί μεν να πληρώνει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, αλλά τελικά τα έσοδα για το κράτος θα είναι αυξημένα. Αυτό είναι το μεγάλο όφελος μιας αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία στηρίζεται σε μια λογική λελογισμένης μείωσης φόρων για να μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας, από τους μεγάλους επιχειρηματίες οι οποίοι επενδύουν στη χώρα μας, ξένους και ντόπιους, μέχρι το μικρό μαγαζί της γειτονιάς, να γνωρίζει ότι υπάρχει σταθερότητα και προβλεψιμότητα. Αυτό τελικά θέλει ο επιχειρηματίας για να κάνει από τη μικρή επένδυση αναβάθμισης του καταστήματός του μέχρι τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση, η οποία μπορεί να δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας» ανέφερε.

Όπως τόνισε, «αυτό το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η ιδιωτική οικονομία αναπτύσσεται, μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό εμείς είμαστε, οι μόνοι εγγυητές ότι αυτή η πορεία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».