Skip to main content

Θ. Πλεύρης – Γ. Βασιλειάδης στο Naftemporiki TV: Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών

Στην εκπομπή Politics του Naftemporiki TV μίλησαν το πρωί της Δευτέρας ο υπ. Υγείας και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης και ο αναπληρωτής γραμματέας Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών αναφέρθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «Politics» οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τουρκία. Όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή η γειτονική χώρα μπαίνει σε μια διαδικασία τεράστιας πόλωσης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος». Εξέφρασε επίσης της εκτίμηση ότι αυτή η πόλωση που υπάρχει στην Τουρκία, εύκολα μπορεί να εξωτερικεύεται στις γείτονες χώρες, καθαρά για εσωτερική κατανάλωση. «Επομένως για εμάς, βάζει τις βάσεις ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε σταθερότητα στη χώρα και η σταθερότητα συνδυάζεται –κατά τη δική μας εκτίμηση –με το να συνεχίσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ είπε: «Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει σε κάθε περίπτωση και αυτό που θα πρέπει να κοιτάμε εμείς είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στα εθνικά της δίκαια κι απέναντι στις επιδιώξεις της. Εφόσον η γραμμή είναι εθνική, είναι συνεχής και δεν έχει αμφιταλαντεύσεις, οποιαδήποτε εξέλιξη δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Είμαστε ταγμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν δεν είναι ξεγραμμένος, όπως φαινόταν πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Θεωρώ ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νομίζω ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στον δεύτερο γύρο».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικές εκλογές: Γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω