Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης στους Δελφούς: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, αν έχει ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ

Τους όρους συμμετοχής του κόμματός του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό ποσοστό στις πρώτες κάλπες. Επέμεινε δε ότι για να συμμετέχει το κόμμα του σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες», είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο παράδειγμα της κυβερνητικής συνεργασίας και είπε: «Πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Φόρουμ των Δελφών:

«Η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας», είπε σε σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι «τα δύο αυτά πρόσωπα δεν αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία», ενώ στην κριτική του προς τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων του κ. Ράμμου και του κ. Μενουδάκου».

Αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την Ελένη Χρονοπούλου, απάντησε πως «δεν είναι πια ένα πολιτικό θέμα, αλλά ένα κορυφαίο ηθικό ζήτημα». Μίλησε για «αριστερούς, δικαιωματιστές α λα καρτ» και αναφέρθηκε στην «επίθεση ενός διαδικτυακού παρακράτους, το οποίο δεν είναι μόνο προνόμιο του κ. Τσίπρα, αλλά και του κ. Μητσοτάκη». Επισήμανε πως ήδη είχε κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πολύ πριν την υπόθεση. Ενώ αποκάλυψε τη θέση του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών στην επόμενη Βουλή.