Skip to main content

Δ. Παπαδημούλης στη Naftemporiki TV: Θα στηρίξουμε την άρση ασυλίας του Αλ. Γεωργούλη – Περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών

© European Union / INTIME NEWS

«Ακαριαία και σωστή η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. - Επιχειρείται να δοθεί κομματική διάσταση»

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ήταν «ακαριαία και σωστή», καθώς «σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να μένουν σκιές» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Η καταγγελία πρέπει να κριθεί από τις βελγικές αρχές. Προφανώς θα στηρίξουμε την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών για το θέμα» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Politics και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση» και πρόσθεσε πως η ευρωομάδα πληροφορήθηκε χθες το θέμα. «Η έρευνα διεξαγόταν μυστικά όπως πρέπει. Εμείς ενημερωθήκαμε λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου το αίτημα για την άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη και αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Δεν δικάζουμε εμείς την υπόθεση. Εμείς ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα» είπε.

«Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας»

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο». «Νομίζω – αν δει κανείς τα μέσα που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία, επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μία πολιτική – κομματική διάσταση, να οξυνθούν τα πνεύματα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής» παρατήρησε για να προσθέσει: «Ας είμαστε σοβαροί. Το θέμα πρέπει να κριθεί με τη σοβαρότητα που του αξίζει και που πρέπει αλλά να μην το ανακατέψουμε στην ελληνική μικροπολιτική».

Δήλωσε επιπλέον πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τον φάκελο την υπόθεσης και επομένως δεν μπορεί να κρίνω και την ουσία της. «Σύμφωνα με ανταποκριτές, η αρχική καταγγελία έγινε το 2020 από την καταγγέλλουσα ανώνυμα, χωρίς να δίνει το όνομα του θύτη. Αυτά τα τρία χρόνια είναι μεγάλος χρόνος, αλλά είναι αρμοδιότερες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν – αν ρωτηθούν – γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να έρθει το θέμα στο ΕΚ» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Από την στιγμή όμως που ήρθε – επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται – η θέση μας ήταν σαφής: εκτός ευρωομάδας, εκτός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή στις διαδικασίες που θα προκύψουν έναντι των διωκτικών αρχών».

Naftemporiki TV

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ελπίδα η διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα, ώστε το θέμα να πάρει τον δρόμο του. «Από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου, η δική μου επιθυμία είναι να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη» σημείωσε.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη: Νέες πολιτικές αναταράξεις με αιχμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη