Skip to main content

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών για αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης

ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / Intime News

Για τους απόδημους Έλληνες

Στην υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας για την αξιοποίηση της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης ως συμπληρωματικής μεθόδου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού από τους Απόδημους Έλληνες προχώρησαν το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, και πιο συγκεκριμένα, ο υφ. Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, και η υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή.

Με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους Έλληνες της Διασποράς και την ενίσχυση της επαφής του Απόδημου Ελληνισμού με την πολιτιστική μας κληρονομιά, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανοίγει προοπτικές για την πρόσβαση των απανταχού Ομογενών στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που διατίθεται ανά τάξη στον διαδικτυακό τόπο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και αφορά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και σε επιμέρους θεματικές για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμβαλλόμενοι φορείς προτίθενται να υλοποιούν, να συντονίζουν, να παρακολουθούν αλλά και να εμπλουτίζουν περαιτέρω τις δράσεις τους στον τομέα της αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης η οποία καθίσταται, πλέον, ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο διδασκαλίας και για τους Απόδημους Έλληνες.