Skip to main content

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς: Τα μηνύματα για το 2023 και οι μαντινάδες

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός και η κόρη του Σοφία άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μάνη

Με ήχους από τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια πλημμύρισαν σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών.

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθησαν διαδοχικά: το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», η Χορωδία του Δήμου Σαλαμίνας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «Πύρρος», η μουσική ομάδα της οργάνωσης Connect by Music, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος Δήμου Φυλής «Χοροδρώμενο» και το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγάλεω.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κόρη του Σοφία άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μάνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά και πρωτοχρονιάτικα δώρα με τα μέλη της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη».

Ν. Ανδρουλάκης: Το 2023 να φέρει θετικές αλλαγές

Kάλαντα από την Ήπειρο και την Κρήτη άκουσε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης υποδέχθηκε μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που χόρεψαν παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς και δώρισαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ένα ηπειρώτικο μπαστούνι (σκόπι).

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Εύχομαι το 2023 να φέρει θετικές αλλαγές για τον τόπο και την ανθρωπότητα. Την προηγούμενη χρονιά, δυστυχώς, ζήσαμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά και μια νέα οικονομική κρίση. Οφείλουμε αυτές τις στιγμές να επιδεικνύουμε το μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και συνέπειας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως σημείωσε, «το πολιτικό σύστημα να αποδείξει με τις πράξεις του ότι αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το εθνικό συμφέρον με ρεαλισμό».

Ακολούθως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπαν κρητικά κάλαντα μέλη του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης. «Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη τη μεγάλη / και ο ήλιος ολοπράσινος να ανατείλει πάλι./ Μάχη σκληρή θα δώσουμε νέοι, μικροί, μεγάλοι, / να φέρουμε την αλλαγή στην Ελλάδα πάλι» ήταν η μαντινάδα, που αφιέρωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μικρά κρητικόπουλα κέρδισαν τις εντυπώσεις χορεύοντας χανιώτικο συρτό και μαλεβιζιώτικο.

Δ. Κουτσούμπας: Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είπε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

«Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. Γιατί πολιτικοί “σωτήρες”, πολιτικοί “μεσσίες” δεν υπάρχουν, μας τελειώσανε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτόν τον δρόμο το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά με τους αγώνες του, με την πάλη του, μαζί με τον λαό. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

naftemporiki.gr