Skip to main content

Η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο στοίχημα σ’ αυτές τις εκλογές

ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ / EUROKINISSI

«Η πιο ηχηρή απάντηση στη δυσπιστία απέναντι στο πολιτικό σύστημα»

Στις εκλογές αυτές καλούμαστε να απαντήσουμε σε δύο καίρια ερωτήματα. Αφενός τί δημοκρατία προσδοκούμε να έχουμε την επόμενη ημέρα και αφετέρου εάν είμαστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα ζωής που έχουμε ως λαός τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Είναι γεγονός πως η χώρα πέρασε δια πυρός και σιδήρου την τελευταία δεκαετία μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις που μια σειρά Κυβερνήσεων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διαδοχικά. Τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο απόστασης από τα γεγονότα, τέτοιο που ο απολογισμός και η κριτική να μπορούν να γίνουν με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα.

Οι διαφορές των τριών μεγαλύτερων κομμάτων αυτήν τη στιγμή είναι σαφείς. Τα προγράμματα των δύο μεγαλύτερων, είναι ευδιάκριτο σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας απευθύνονται και δυστυχώς είτε αφήνουν εκτός την πλειοψηφία, είτε υπόσχονται μη ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις.

Η κοινωνική πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από μια μάχη που δεν δείχνει να αφορά κανέναν με τους όρους που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από τα δυο μεγάλα κόμματα, για αυτό και η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο στοίχημα σ’αυτές τις εκλογές.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουμε συνειδητά να κρατάμε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες, προτάσσοντας το πρόγραμμά μας στην κοινωνία και επιδιώκοντας να είμαστε ο αξιόπιστος παίχτης απέναντι σε αυτό το δίπολο τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία.

Η απάντηση στην πλασματική ανάπτυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλλαγή και η συμμετοχή της κοινωνίας.

Η απάντηση στις διαχρονικά μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που να αφορά όλους εκείνους που βάλλονται από την τρομερή μείωση του μισθού τους (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, μειώθηκε κατά 7.4%).

Η απάντηση στην ανακύκλωση των πολιτικών προσώπων είναι η ανανέωση και συμμετοχή κανονικών ανθρώπων που γνωρίζουν την κοινωνία στην οποία διαβιούν.

Τέλος, η πιο ηχηρή απάντηση στη δυσπιστία του πολιτικού συστήματος είναι η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα.

*Η Ρωξάνη Μπέη είναι δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Αθήνας