Skip to main content

Αλλού είναι η ουσία

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο καβγάς μεταξύ των κομμάτων για το ποιο θα «χρεωθεί» πολιτικά τον αρνητικό απόηχο των όσων συμβαίνουν με τις δύο Ελληνίδες ευρωβουλευτές, Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη.

Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών του Βελγίου, με τον Τύπο, ελληνικό και ευρωπαϊκό, να παρουσιάζει αποκαλυπτικές πληροφορίες και για τις δύο περιπτώσεις διαφθοράς.

Κι ενώ το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στο τι πραγματικά έχει συμβεί, στην Ελλάδα ξέσπασε… καβγάς μεταξύ των κομμάτων για το ποιο θα «χρεωθεί» πολιτικά τον αρνητικό απόηχο των όσων συμβαίνουν με τις δύο Ελληνίδες ευρωβουλευτές.

Στη μια υπόθεση, αυτή της Εύας Καϊλή, η κυβέρνηση εμπλέκει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ λόγω του γεγονότος ότι η ίδια ήταν ευρωβουλευτής του, το ΠΑΣΟΚ τη «χρεώνει» στη Ν.Δ., ισχυριζόμενο ότι, τελευταία, πολιτευόταν υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις θέσεις του κυβερνητικού κόμματος, και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βάλλει κατά και των δύο κομμάτων, βρίσκοντας έτσι την… ευκαιρία να κερδίσει πολιτικά εις διπλούν.

Όσο για τη Μαρία Σπυράκη, το θέμα αποδεικνύεται πιο απλό, καθότι δεν αμφισβητήθηκε η πολιτική της… πατρότητα, οπότε οι βολές στράφηκαν μόνο προς την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, χάθηκε μέρος της ουσίας των δύο υποθέσεων. Το γόητρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βλήθηκε από δύο Ελληνίδες πολιτικούς και αυτό φαίνεται να μη μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Καλή η κομματική αντιπαλότητα, αντιληπτό το προεκλογικό κλίμα, όμως ας μην παραβλέπουμε το ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας και, ταυτόχρονα, δημιουργούν νέα μέτωπα για την ηγεσία της Ε.Ε., σε μια περίοδο που τα κράτη μέλη διατηρούν ανοικτές πολλές από τις πληγές που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Από την έντυπη έκδοση