Skip to main content

Σουλτς: Πικρή ημέρα για τους σοσιαλδημοκράτες

Πικρή ημέρα για τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες χαρακτήρισε τη σημερινή ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς. «Χάσαμε τις εκλογές», σημείωσε και παράλληλα επεσήμανε ότι οι ψηφοφόροι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν το SPD στην αντιπολίτευση.

Επισήμανε ακόμη ότι η Άγκελα Μέρκελ και το κόμμα της σε όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έδειξαν την προτίμησή τους για ένα συνασπισμό με το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) και τους Πράσινους (Die Gruenen).

Σε ό,τι αφορά την προεδρία του κόμματος, ο Σουλτς δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η φήμη ότι πρόκειται να παραιτηθεί από την προεδρία του δεν επιβεβαιώθηκε.  Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προεκλογική καμπάνια και έκανε λόγο για ανασύσταση του SPD ήδη από αύριο.

Ο επικεφαλής του SPD eξέφρασε επίσης τη βαθιά του λύπη για την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», την οποία χαρακτήρισε ντροπή για την χώρα του και προανήγγειλε μια αντιπολίτευση προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ