Skip to main content

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας πυρηνικός αντιδραστήρας λόγω πτώσης της στάθμης του Δούναβη

Πηγή: Νuclearelectrica Oficial

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ρουμανία θα θέσει εκτός λειτουργίας, για προληπτικούς λόγους, τον έναν από τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες της στον Δούναβη από αύριο Τρίτη, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν ζημιές στα συστήματα ψύξης, επειδή η στάθμη του ποταμού υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

Η κρατική εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Nuclearelectrica διαθέτει δύο αντιδραστήρες 706 μεγαβάτ, που καλύπτουν περίπου το ένα πέμπτο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας αυτήν την εβδομάδα υπολογίζεται στα 7.300 MW και η παραγωγή φτάνει τα 4.300 MW.

Η διαφορά καλύπτεται με εισαγωγές ενέργειας από άλλες χώρες.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.