Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Η Ρωσία βάζει στο «κάδρο» ΗΠΑ και Βρετανία

REUTERS/Maxim Shemetov

Το Κίεβο αρνείται τις ρωσικές κατηγορίες για ανάμειξη στην επίθεση

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, μετά τις κατηγορίες του Βλαντιμίρ Πούτιν πως πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα βρίσκεται η Ουκρανία, βάζει στο «κάδρο» τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Επιπλέον τονίζει πως η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) θα πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τα κατάλληλα πειστήρια, ο Μπορτνίκοφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονταν πίσω από την επίθεση της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 139 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει ο Πούτιν, «η επίθεση έγινε από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου»

Επιμένει ο Πούτιν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Ουκρανία

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείχνει με το «δάχτυλο» την Ουκρανία, μετά και τις τελευταίες του δηλώσεις τη Δευτέρα, το Κίεβο αρνείται τις ρωσικές κατηγορίες για ανάμειξη στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Τα ψέματα διαδίδονται από επίσημα χείλη από τον (γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι) Πατρούσεφ, και μετά από τον “διευθυντή της FSB” (Αλεξάντρ) Μπόρτνικοφ», ανέφερε με ανάρτησή του στο Χ ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Ταυτόχρονα, οι χώρες της Δύσης δήλωσαν ότι οι πληροφορίες τους δείχνουν ότι υπεύθυνο ήταν το Ισλαμικό Κράτος-Κ, το αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπόρτνικοφ φέρεται επίσης να δήλωσε ότι ο αριθμός των συνεργών στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο θα αυξηθεί πέρα από τον σημερινό αριθμό των 11 συλληφθέντων.