Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει ο Πούτιν, «η επίθεση έγινε από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου»

REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η επίθεση είναι «μέρος των επιθέσεων του καθεστώτος του Κιέβου κατά της Ρωσίας»

Επιμένει στην άποψή του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Μόσχα έγινε «από τα χέρια του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου».

Σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα, ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ποιος το διέταξε.

«Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό»

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό» προσθέτοντας ότι η επίθεση είναι μια «πράξη εκφοβισμού».

Επιπλέον τόνισε ότι «η επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας εντάσσεται σε μια ευρύτερη τάση εκφοβισμού από την Ουκρανία».

«Αυτή η φρικαλεότητα μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών εκείνων που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου» δήλωσε ο Πούτιν καθώς όπως ανέφερε «ήλπιζαν να σπείρουν πανικό και διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά συνάντησαν την ενότητα και την αποφασιστικότητα να αντισταθούν σε αυτό το κακό».

Η αποκάλυψη Τούρκου αξιωματούχου

Νωρίτερα σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του, ανέφερε ότι οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης πέρασαν από την Τουρκία, καθώς όπως υπογράμμισε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους.