Skip to main content

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ρώσοι κομάντος κυνηγούν και συλλαμβάνουν δράστη του μακελειού

Glomex/Alpha

Βίντεο από κάμερα της αστυνομίας που μεταδόθηκε από ρωσικά μέσα - Δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο

Βίντεο – ντοκουμέντο, που έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά πρακτορεία – αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει το Κρεμλίνο- δείχνει το κυνήγι και τη σύλληψη ενός εκ των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο Crocus City Hall της Μόσχας.

«Ας τον πυροβολήσουμε στο πόδι» ακούγονται να λένε οι Ρώσοι κομάντος, όταν τον πιάνουν, με τον ίδιο να εμφανίζεται να παρακαλεί να μην το κάνουν.

Το ανθρωποκυνηγητό και η σύλληψη φέρεται να έγινε κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα της αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ο φερόμενος ως δράστης που εμφανίζεται στο βίντεο φαίνεται να είναι αυτός που υπέστη βασανιστήρια κατά τη σύλληψή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του έκοψαν το αυτί και του το έδωσαν να το φάει.

Βίντεο από ανάκριση

Να θυμίσουμε ότι χθες είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο (του οποίου επίσης η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί) από την ανάκριση υπόπτου, ο οποίος μιλάει με βαριά ρωσική προφορά, λέει ότι έφτασε στη Ρωσία μέσω Τουρκίας και πως του υποσχέθηκαν 1 εκατομμύριο ρούβλια για να εισβάλλει στον συναυλιακό χώρο και να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορεί.

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο καταγράφει την ανάκριση φερόμενου ως υπόπτου

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το ISIS

Στο βίντεο που αναδημοσιεύθηκε στα social media καταγράφονται οι στιγμές που οι δράστες – βαριά οπλισμένοι μπαίνουν στον χώρο και ανοίγουν πυρ αδιακρίτως, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο. Κρατούν αυτόματα όπλα και ένας από αυτούς μαχαίρι.

Οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι και οι 4 δράστες ήταν ξένοι και όχι Ρώσοι υπήκοοι, αλλά δεν έχει προσδιορίσει την χώρα καταγωγής και την ταυτότητά τους. Πληροφορίες του BBC ανέφεραν ότι ίσως είναι από το Τατζικιστάν – κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πηγή.

Το Κρεμλίνο δείχνει εμπλοκή της Ουκρανίας, αν και το Κίεβο το αρνείται κατηγορηματικά. Και δεν έχει προς το παρόν κάνει καμία αναφορά στο ISIS ή το παρακλάδι του ISIS- K.