Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο καταγράφει την ανάκριση φερόμενου ως υπόπτου

(REUTERS/Yulia Morozova)

Ο άνδρας αναφέρει πως είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα χρήματα

Βίντεο με την ανάκριση φερόμενου ως υπόπτου που κρατείται από τις ρωσικές αρχές μετά το χθεσινό πολύνεκρο μακελειό στη Μόσχα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία συνέλαβε 11 ανθρώπους, μεταξύ αυτών τέσσερις ύποπτους που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Στα βίντεο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί, διακρίνεται ο άνδρας να απαντάει στη ρωσική γλώσσα με βαριά προφορά σε μια σειρά ερωτήσεων. Αναφέρει πως έφυγε από την Τουρκία την 4η Μαρτίου και είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους μέσω του Telegram για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα 1 εκατομμύριο ρούβλια.

Ο συλληφθείς δήλωσε πώς λέγεται Φεριντούν Σανσουτντίν και γεννήθηκε  στις 17 Σεπτεμβρίου 1998. Ακούγεται να λέει ότι οι οργανωτές της επίθεσης επικοινώνησαν μαζί του πριν από ένα μήνα μέσω Telegram και του παρείχαν όπλα. Πήρε την εντολή να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους στην αίθουσα.
Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι διέπραξε το έγκλημα μετά από συνομιλία με τον «βοηθό ενός ιεροκήρυκα».

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1771495491580117027

Ο άνδρας διακρίνεται να τρέμει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αρχικά διακρίνεται να είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα χέρια του πίσω στην πλάτη και το πηγούνι του να ακουμπάει στην μπότα ενός ανθρώπου που φοράει στολή παραλλαγής. Αργότερα, είναι γονατισμένος.

Ένας άλλος άνδρας με πληγές και μώλωπες στο πρόσωπό του διακρίνεται να ανακρίνεται μέσω ενός διερμηνέα, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι δεμένος χειροπόδαρα.