Skip to main content

Βόρεια Κορέα: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες μετά την πανδημία

REUTERS/Edgar Su/File Photo

Σχεδόν 100 Ρώσοι τουρίστες κατέφτασαν στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ

Στη Βόρεια Κορέα έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας της Covid-19. Η χώρα άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της τον περασμένο Αύγουστο.

Ρώσοι τουρίστες κατέφτασαν στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, βγάζοντας φωτογραφίες χαμογελαστοί κάτω από τον πίνακα αφίξεων. Η Ναταλία Ζίνινα, στέλεχος του τουριστικού γραφείου Vostok Intur που διοργάνωσε το ταξίδι, εξήγησε στη εξειδικευμένη ιστοσελίδα NK News, που εδρεύει στη Σεούλ, ότι το γκρουπ πρόκειται να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι Ρώσοι τουρίστες «αρχικά θα κάνουν μια στάση στην Πιονγκγιάνγκ πριν μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Μασικργιόνγκ, κοντά στην πόλη Γουονσάν στις ανατολικές ακτές της χώρας», σύμφωνα με το NK News. Συνολικά, 97 Ρώσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στο τετραήμερο ταξίδι.

Μόσχα και Πιονγκγιάνγκ ενίσχυσαν πρόσφατα τις σχέσεις τους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε επίσκεψη στη ρωσική Άπω Ανατολή για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ στη συνέχεια ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα είχε αποστείλει όπλα στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία, παραβιάζοντας έτσι μια σειρά από ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούσαν την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με το απαγορευμένο εξοπλιστικό της πρόγραμμα και τη Μόσχα για τον πόλεμό της με το Κίεβο.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα ταξίδια των Ρώσων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν γίνει πιο περίπλοκα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που έχει επίσης επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε τον περασμένο χρόνο ότι μπορεί να προτείνει κανείς τη Βόρεια Κορέα ως τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP