Skip to main content

Σ. Φάμελλος: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την ακρίβεια

Φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν» είπε ο Σ. Φάμελλος για τον πρωθυπουργό

Αποκαλυπτική χαρακτήρισε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για απογοητευτική παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν όλη την αντιπολίτευση, αλλά και ότι ήταν άστοχος ο σχολιασμός του για την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για το ελαιόλαδο. «Για να καταλάβετε τι επιπέδου πρωθυπουργό έχουμε, σχολίασε ότι η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη αφορά ανόμοια είδη λαδιού. Το ψάξαμε μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και διαπιστώσαμε ότι η σύγκριση στην Ελλάδα και τη Γερμανία έχει γίνει σε βιολογικό ελαιόλαδο» ανέφερε.

«Δεν περίμενα ότι ένας ελαιοπαραγωγός με τόσες ρίζες ελιές και με επιδοτήσεις για τις ελιές δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το βιολογικό λάδι» είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι  με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προτείνει να υπάρξει όριο κέρδους, φορολογία των υπερκερδών, επιστροφή στους καταναλωτές και στήριξή από κάρτες διαδρομών στα μέσα μεταφοράς μέχρι φτηνό αγροτικό ρεύμα, και αυστηρά εργαλεία συμμόρφωσης. «Δεν ακούσαμε ούτε ένα σχόλιο» ανέφερε.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «ένας στους τέσσερις δεν έλαβε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για λόγους κόστους». Σημείωσε, δε, ότι «στην πραγματική ανάπτυξη η Ελλάδα είναι 21η στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, με βάση την έκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, θα επιταχυνθεί στην Ε.Ε. ο ρυθμός ανάπτυξης στο 2%, ενώ στην Ελλάδα θα υποχωρήσει στο 1,9%.

Ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Φάμελλος κατέθεσε πίνακα για τον «ρυθμό μείωσης του πληθωρισμού στην Κύπρο και στην Πορτογαλία που οφείλεται στην μείωση του ΦΠΑ».

Ο κ. Φάμελλος επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση των πρωτοκόλλων με τη Βόρεια Μακεδονία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει κενά στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Φάμελλος κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για μία καλύτερη ζωή, που είναι και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Live η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια

Κ. Μητσοτάκης: Μύθος ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια – Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται χρεοκοπία

Σ. Φάμελλος – Βουλή: Υποκριτική η επιστολή στη φον ντερ Λάιεν – Λέτε τις πιο απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα με την πολιτική σας σταθερά αποκλίνει από τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.