Skip to main content

Βρετανία: Η νοσηλεύτρια Λέτμπι έχασε την προσπάθεια να εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονία επτά βρεφών

H Λούσι Λέτμπι κατά την ανάκρισή της. Φωτ. Cheshire Constabulary/Handout via Reuters

Οι ένορκοι του Manchester Crown Court την είχαν κρίνει ένοχη για τα εγκλήματα, τα οποία έλαβαν χώρα μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016

Η Βρετανίδα νοσηλεύτρια που καταδικάστηκε για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι, έχασε την έφεσή της.

Η 34χρονη Λούσυ Λέτμπι είχε ζητήσει άδεια να προσβάλει την ετυμηγορία μετά την καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι. Τριμελής επιτροπή του Εφετείου της Βρετανίας εξέτασε την υπόθεση τον Απρίλιο και δημοσίευσε την απόφασή της την Παρασκευή.

Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος

«Αφού ακούσαμε την αίτησή της, αποφασίσαμε να αρνηθούμε την άδεια έφεσης για όλους τους λόγους και να απορρίψουμε όλες τις σχετικές αιτήσεις»″, δήλωσε η δικαστής Victoria Sharp. «Μια πλήρης απόφαση θα εκδοθεί εν ευθέτω χρόνω».

Οι ένορκοι του Manchester Crown Court την είχαν κρίνει ένοχη για τα εγκλήματα, τα οποία έλαβαν χώρα μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016 στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βορειοδυτική Αγγλία.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι σε βρετανικές δικαστικές υποθέσεις δεν έχουν αυτόματο δικαίωμα έφεσης. Πρέπει να ζητήσουν άδεια για να ασκήσουν έφεση επί μιας σειράς στενά καθορισμένων νομικών ζητημάτων.

Πηγή: AP